Stoppen

Stoppen

Stoppen is iets wat heel vaak voorkomt bij Mensen met MS stoppen met van alles en nog wat waaronder bijvoorbeeld een rijbewijs of werk.

Kom nu het voorbeeld te geven van werk is er iets waar je Als het even mee zit met hart en ziel meewerkt en eigenlijk een stuk afscheid is van het bestaan Zonder MS Maar het is gewoon zo het moet gebeuren Als je niet meer kan werken en helemaal op bent na een werkdag en alle Energy nodig heb om te kunnen rekken.

Ikzelf heb met heel veel plezier gewerkt en Het was een deel van mijn identiteit en Daarom was het des te moeilijker om te stoppen met werken achteraf gezien is het wel een hele goede keuze geweest om te stoppen met werken Omdat het gewoon niet meer ging de Mensen waar ik mee samenwerkte gaf ik eigenlijk te weinig dan lag Ik had geen energie meer.

Maar om er achter te komen dat het verstandiger is heb je Mensen nodig in je omgeving hier met die keus helpen.

Het is eigenlijk een rouw proces waar je door moet en waar je liever niet door log gaat Maar het is nou eenmaal zo en meteen veranderen zolang je achteruit gaat of last hebt hoe goed Iedereen het ook bedoelt hoe goed je auto mogelijkheid hebt om eventueel minder te werken het neemt af iedere keer weer en om nou de pijn het minst te hebben is het eigenlijk vanuit mijn ervaring het beste ommer cold turkey vanaf te kikken.

En is juist het perspectief van een ander heel belangrijk hoe kijkt hij met je mee en gelukkig heb ik daarvoor mijn zus die eigenlijk altijd dingen kan zeggen tegen mij die Misschien heel hard zijn maar wel hoe zij het ziet en wij ik uiteindelijk mijn eigen keuze in kan maken en die keuze ook respecteert.

Ik hoop dat Iedereen ook iemand heeft in zijn omgeving die dat ook doet ja Ik ben al voor de diagnose gescheiden en heb 3 kinderen die ik niet wil belasten met mijn problemen en sommige vragen is juist een zus die je door en door kent enorm belangrijk en daar kom je pas achter Als je een keus moet maken die je eigenlijk niet wil maken überhaupt erover nadenken dat helpt In de toekomst ook om naar andere zaken te kijken waar afscheid van genomen moet worden zoals bijvoorbeeld een rijbewijs.

Ik hield ervan om te wandelen Maar dat lukte niet meer en mijn laatste loopje was 5 jaar geleden van de Dam tot dam die ik op heb moeten geven Emmen en zus doet heel veel nog aan wandel evenementen die ik graag had gedaan maar neem je kan en juist dat zij de de Amsterdam heeft uitgelopen en haar medaille aan mij heb gegeven is echt een godsgeschenk. Ik heb al die tijd geen traan om mijn diagnose hoeven te hebben maar toen dit gaf aan mij moest ik echt huilen bedankt

MS Blog
Average rating:  
 0 reviews
Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten