Stamcel therapie is te goedkoop…..

Stamcel therapie is te goedkoop…..

Weet je wat nu het ergste is,als je bedrijfskundig kijkt n aar de stamcel therapie kom je tot dfe conclusie dat de huidige stakeholders er te kort aan verdienen om er op te investeren.

We beginnen bij een bedrijf, als die een verestering gaan doen wordt er gekeken per wanneer het geld terug verdiend is en er winst gemaakt gaat worden. Dit is gemiddeld 5 tot 7 jaar en als dat gehaald wordt is dat een goede investering. (ROI)

Als je dus gaat kijken wat de MS patiënt kost is het medicatie, hulpmiddelen, verzuim en extra ondersteuning. Zet deze zaken neer in het ROI plaatje en je komt tot de schrikbarende conclusie dat een stamcel therapie binnen 5 jaar zeker terug verdiend is en dus goedkoper dan hele leven medicatie en andere punten van ondersteuning.

Waarom dan niet gelijk doen ?

Dan vergeet je de inkomsten die gemoeid gaan met de zieke mens, het zal nooit zo genoemd worden maar het is gewoon geld.
De pharmacie, de hulpmiddelen fabrikanten en alle ondersteuning. Als een groep van MS patienten weg valt is het het weg vallen van gegarandeerde inkomsten dus een economische ramp voor die werkende mensen die hun bron van zekere inkomsten ziet opdrogen.

Kunnen we er wat aan doen ?

Ja natuurlijk kunnen we er wat aan doen en dat betekend de stakeholders er bij betrekken die er ook onder leiden maar niet MS zelf hebben. En wie zijn dat ? Familie, Werkgevers, Vrienden, Media of te wel Netwerken.

Conclusie is helaas dat er veel gebabbeld en genetwerkt moet worden om een therapie voor ons uiteindelijk rond te kunnen krijgen maar IK doe mijn best er voor en als jullie dat ook doen dan gaat het werken. Misschien zijn er economen waarmee we samen kunnen werken en de publiciteit mee in kunnen gaan. Het menselijke er ff af halen en als een bedrijfsplan opstellen. Dan zal iedereen zeggen doen en dan de mens er aan koppelen als de shocking change.

Wie kan ons helpen ?

Geïnspireerd door dit nummer, soms is het missen juist meer dan het niet missen 😉

 

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten